Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug

Zaterdag 9 en zondag 10 september 2023

Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug

Het zit er weer op!
Met een voldaan gevoel kijken wij terug op het Muziekfestival 2023.  We hebben 300 musici in actie gezien bij 45 concerten in 16 monumenten van 6 dorpen.
Zonder de medewerking van alle musici, de locaties én de verschillende fondsen en sponsoren was dit alles niet mogelijk.
Dus aan allen: hartelijk bedankt! 

Klik hiernaast of op één van de afbeeldingen voor het programma dat in 2023 uitgevoerd is.

Wat stilte wil

Zaterdag 9 september 17.15 - 18.30 uur Maartenskerk Doorn

Concert met muziek uit het boek ‘Wat stilte wil’, toegelicht door schrijver Arthur Japin

Uitgevoerd door Florieke Beelen (sopraan) en Bas Verheijden (piano) en strijkkwartet Ottomani: Hebe Mensinga (viool),  Annoesjka Cabo (viool), Amerentia van der Kooij (altviool), Guus Fabius (cello) en jong talent Femmie de Rooij (viool).

Viride Kwartet, in samenwerking met de Nederlandse Strijkkwartet Akademie

Wij zijn verheugd met de komst van het Viride Kwartet naar het Muziekfestival! Een van de meest spraakmakende jonge strijkkwartetten van dit moment. Pers en publiek zijn laaiend enthousiast over de klank en het perfecte samenspel van het kwartet.  Het kwartet studeert aan de NSKA en verovert in rap tempo de Nederlandse concertpodia. Het Viride kwartet speelt op zaterdag 9  september om 13.00 uur in de Andrieskerk in Amerongen werken van Tsjaikovski en Bosmans. Toegang is gratis


Het Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug wil muziek maken op mooie locaties en om dat mogelijk te maken zijn donaties altijd welkom. Hiermee hebben wij bijvoorbeeld in 2023 onze vlaggen kunnen aanschaffen!
Wil je ons steunen met een gift? Dat stellen wij enorm op prijs! Je kunt je gift overmaken via bijgaande QR code of klik op doneren. Hartelijk dank!