Over ons

In 2016 is violist en viooldocent Annoesjka Cabo gestart met het Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug. Het idee was: muziek maken op mooie locaties door amateur- en beroepsmusici voor een zo breed mogelijk publiek. De Open Monumentendagen boden deze mogelijkheid en inmiddels organiseren we al voor de zevende keer het Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug! Vele concerten op tal van prachtige locaties met een diversiteit aan deelnemers, in leeftijd, samenstelling van de ensembles en muziekstijl. 

We hopen dat er nog vele edities zullen volgen!

Onze doelstelling

De doelen van het muziekfestival zijn en blijven:

  1. Een zo breed mogelijk publiek op een laagdrempelige wijze in aanraking laten komen met klassieke muziek;
  2. Zoveel mogelijk musici, zowel professionals als amateurs een podium bieden;
  3. Het bevorderen van het onderlinge contact tussen professionele en amateur musici, het stimuleren van het gezamenlijk musiceren en het creëren van maatschappelijke verbondenheid;
  4. Het historisch erfgoed in de gemeente Utrechtse Heuvelrug in de belangstelling zetten door de muzikale uitvoeringen bij voorkeur op historische plaatsen uit te voeren.

Samenwerking OMD

Het Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug vindt traditioneel plaats tijdens de Open Monumentendagen in september. Dit jaar op 10 en 11 september. In de dorpen van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug, Amerongen, Driebergen, Doorn, Leersum, Maarn en Maarsbergen, bieden tientallen monumenten een podium aan deelnemende musici en ensembles. Zo bieden we ons publiek de unieke gelegenheid om naar een concert in een monument te gaan. 

Wil je ons steunen?

Wil je ons steunen met een gift? Dat stellen wij enorm op prijs!

Je kunt je gift overmaken via onze pagina Doneren.

Heel hartelijk bedankt!

Fondsen

Het Muziekfestival wordt financieel mogelijk gemaakt door sponsors, subsidieverstrekkers, giften en collectes.

In 2022 worden wij financieel ondersteund door de volgende fondsen:

 

Archief

Hier komt ons archief met programma’s en beeldmateriaal van de voorgaande edities van het Muziekfestival.

2021