Buitenplaats Sparrendaal

11 september 2022

Tijdstip

Uitvoerende(n)

Programma

12.15 – 13.00 uur

Koperkwintet Brasso

La Rose Nuptiale – Lavallee

Suite de Maria de Buenos Aires – Piazzolla

Espana – Chaubrier

Malaguena – Lecuona

13.30 – 14.30 uur

Blos Vocals

Josine Gelauf (sopraan)
Krista Snijders (mezzo)
Gertrude van den Brink (alt)
Roel Eigenhuis (tenor)
Pim van Gennip (bariton en beatbox)
Ron van der Wens (bas)

A cappella, prachtige ballads en heerlijke grooves
met af en toe een fris beatboxje. 

15.00 – 16.30 uur

Salonorkest Rien Ne Va Plus

Mignon de Lange (viool)
Evelien van Hoolwerff (cello)
Aletta Blomberg (contrabas)
Ben Schueler (klarinet)
Bert Sanders (fluit)
Enno van der Schans (piano)

Salonmuziek uit het begin van de vorige eeuw. 

BLOS Vocals  bestaat uit zes zeer ervaren zangers die elkaar in 2019 per toeval in Driebergen gevonden hebben. Alle leden hebben hun zangsporen verdiend in vocal groups als Dekoor, Pitch Control, Vocal Vision en Instead en traden internationaal op. De stemmen klinken, de mensen klikken en het zangplezier spat er van af. BLOS zingt a cappella, prachtige ballads en heerlijke grooves met af en toe een fris beatboxje. 

 

 

Salonorkest Rien Ne Va Plus, opgericht in 1993, speelt salonmuziek uit het begin van de vorige eeuw.  Dat is ook de muziek die in 1912 met heldenmoed werd gespeeld aan boord van de zinkende Titanic. Vrolijke muziek, die de ontredderde passagiers het gevoel moest geven dat het allemaal wel goed zou komen. Het was de tijd waarin de nieuwe ragtimecomposities van Scott Joplin moeiteloos werden toegevoegd aan het romantische repertoire dat in de in de hotels, café’ s en restaurants gespeeld werd. Een salonorkest kon in die tijd alles spelen: romantisch-klassiek, Roemeense zigeunermuziek, ragtime, populaire musical hits. De missie was: een plezierig klinkende begeleiding van gezelligheid, eten en drinken. En dat is, honderd jaar later, nog steeds de missie van het Salonorkest Rien ne va Plus. 

Website: www.salonorkestriennevaplus.nl

Wilt u het Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug steunen met een donatie zodat wij het muziekfestival kunnen blijven organiseren?

Dat kan eenvoudig via de pagina Donaties.

Heel hartelijk bedankt!