In dit concert maakt u kennis met de diversiteit van composities voor dwarsfluit en strijkers uit de hele muziekgeschiedenis. Het concert begint en eindigt in de complete bezetting met een kwartet van Bach en het beroemde fluitkwartet van Mozart. Daartussen een strijktrio van Haydn, een trio voor twee violen en fluit van Farkas en het virtuoze duo voor fluit en cello van Villa Lobos.
Susanna Edixhoven, fluit
Annoesjka Cabo, viool
Amerentia van der Kooi, viool en altviool
Guus Fabius, cello
J. Ch. Bach (1735 – 1782) | Kwartet in Es, op. 8 nr. 3 – Allegro con spirito |
J. Haydn (1732 – 1809) | Divertimento voor strijktrio nr. 87 |
F. Farkas (1905 – 2000) | Serenade voor fluit en twee violen – Allegro moderato – Marcietta – Scherzino – Intermezzo – Rondo |
H. Villa-Lobos (1887 – 1959) | Assobio a jato (Jet whistle) |
W.A. Mozart (1756 – 1791) | Kwartet in D KV 285 – Allegro – Adagio – Rondo |
Susanna Edixhoven studeerde fluit bij Abbie de Quant aan het Utrechts Conservatorium. Tijdens haar studie was zij aanvoerder van het Nationaal Jeugd Orkest. Na haar examen in 1993 speelde zij enkele jaren als vaste remplacant bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en was daarna jarenlang freelancer in de Nederlandse orkesten zoals bijvoorbeeld het Residentie orkest en de Omroep-orkesten. Vanaf 2001 speelde zij veelvuldig in het Metropole orkest en het Nederlands Philharmonisch orkest en werkte mee aan diverse operaproducties van de Nationale Opera. Zij maakte vele tournees met diverse orkesten zoals bijvoorbeeld met Sinfonia Rotterdam ( tournee Chili en Colombia 2015,2013), het Nedpho (Duitsland, Alpensymfonie ) en Engeland ( European Union Chamber Orchestra). Zij speelde kamermuziek in verschillende bezettingen.
Vanaf 2012 organiseerde zij vele concerten met de stichting ‘Muziek in de Meern’ in o.a de Metaalkathedraal. Sinds 2017 werkt zij parttime als docent muziek op de Europese school in den Haag en als fluitdocent op de muziekschool Baarn-Soestdijk.
Annoesjka Cabo (viool) speelde 15 jaar in de Omroeporkesten en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Zij was tot 2015 violiste van het Duo Sans Souci en gaf met dit duo meer dan 400 concerten in binnen- en buitenland. Zij speelt in diverse kamermuziekformaties zoals het Gheyn Consort en het strijkkwartet OttoMani. Annoesjka heeft haar eigen vioolschool in Leusden. Zij organiseert regelmatig muziekweken voor kinderen van 11 tot 18 jaar en voor volwassenen. Annoesjka is initiatiefnemer en mede-organisator van het Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug, dat plaatsvindt tijdens de Open Monumenten Dagen. Voor meer informatie: www.annoesjkacabo.com
Amerentia van der Kooij (altviool) studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Den Haag. Tussentijds studeerde zij aan de School for Music and Drama in Londen. Zij speelde in het Orkest van het Oosten, het Radio Symfonie Orkest en het Rotterdams Kamer Orkest. Van 2011 tot 2017 woonde en werkte zij in Melbourne. Daar gaf zij leiding aan de strijkersafdeling van de Melbourne Girls School. Amerentia is een actief kamermusicus, zij maakt onder meer deel uit van het Geyn Consort en strijkkwartet OttoMani.
Guus Fabius (cello) ontdekte zijn liefde voor kamermuziek al vroeg in het samenspel met eigengemaakte bamboefluiten. Hij ontving jarenlang cellolessen van de enthousiaste leraar Dries Munnik en speelde in het Jeugd Kamerorkest Leiden. Op de conservatoria studeerde hij bij Ben de Ligt in Groningen, Jean Decroos in Amsterdam en sloot zijn studie af bij Dmitri Ferschtmann in Utrecht. Guus speelde in het Nederlands Studenten Kamerorkest (NESKO) en het Nationaal Jeugdorkest (NJO) en enkele beroepsorkesten, maar speelt vooral in kleinere bezettingen, van solo tot klein orkest, neemt deel aan het Cugnon-project van Chris Duindam, begeleidt euritmie-voorstellingen en speelt in de strijkkwartetten, “Alauda” en “OttoMani”. Guus speelt op een cello gebouwd door David Collins in 1997, gemaakt naar het model van Stradivarius genaamd “Servais”, die iets groter is dan de standaard.
Wilt u het Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug steunen met een donatie zodat wij het muziekfestival kunnen blijven organiseren?
Dat kan eenvoudig via de pagina Donaties.
Heel hartelijk bedankt!