Programma Grote Kerk

10 september 2022
Aanvang: 17.15 uur

Kamerkoor Cantiago o.l.v. Richard Vos
Pim Schipper (orgel), Amerentia van der Kooij (altviool)

Jong Talent: Mukti Murton (zang) 19 jaar oud

Joh. Brahms  (1833 – 1897)

Joh. Brahms (1833 – 1897)  

D. Bowie (1947-2016)
P. Planyavsky  (1947)
A.H. Brewer  (1865 – 1928)
Orgel solo
R. Rudin (1961)
A.Pärt  (1935)
J. Whitbourn (1963)
C. Mawby (1936 – 2019)
R. en R. Sherman
O. Gjeilo (1978)

Waldesnacht

In Stiller nacht

Nature Boy
Psalm 269
Magnificat en Nunc Dimittis
Orgel solo
Stiller Frieden
Spiegel im Spiegel (orgel en altviool)
Eternal rest
Lord, grant us Peace
Hushabye Mountain
Ubi caritas

Kamerkoor Cantiago, opgericht in 2008, is een jong en enthousiast koor met ongeveer 30 zangers, gelieerd aan de Jacobikerk in Utrecht. De naam Cantiago verwijst naar het Latijnse woord voor zingen (cantare) en naar Santiago de Compostella. Het symbool van de bedevaart naar deze Spaanse stad is de sint-jakobsschelp. Deze schelp dankt zijn naam aan de apostel Jacobus, wiens graf zich naar men zegt in Santiago bevindt en naar wie ook de Jacobikerk genoemd is.
Cantiago zingt onder leiding van dirigent Herman Mussche klassieke religieuze en liturgische muziek uit de 16e tot en met de 21e eeuw. Op de lijst van uitgevoerde werken staan onder meer Bach-cantates, Ein deutsches Requiem van Brahms en het Requiem van Gabriel Fauré. Nederlandse premières waren er van het Requiem da Camera van Gerald Finzi, het motet O magnum mysterium van Sigurður Sævarsson en de cantate Wondrous Cross van Alan Bullard.
Het koor geeft zo’n twee à drie concerten per jaar en werkt daarnaast regelmatig mee aan liturgische vieringen, onder andere in Utrecht, Vianen en Wijk bij Duurstede. In mei 2018 verzorgde het koor een evensong in de kathedraal van Canterbury. Een jaarlijks terugkerende traditie is het Festival of Lessons and Carols in december (dit jaar op 17 december 2022). In 2019 werd dit evenement opgenomen en uitgezonden door de EO.


Mukti Murton is een negentienjarige zangeres, actrice en performer. Op haar dertiende begon ze met zangles bij Inge van Keulen en is sindsdien is ze nooit gestopt met zingen.“Ik voel me dan het meest vrij” Zo beschrijft zij haar ervaring terwijl ze zingt. Het meest belangrijke voor haar is dat ze met haar zang haar emotie kan uiten en daarmee mensen raakt.
In 2019 won ze de tweede prijs in haar leeftijdscategorie in het Landelijke Muziekconcours van de Muziekcirkel in Driebergen. Voor de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug in 2020 zong ze als solist met het Stichtse mannenkoor. Daarnaast was ze jaarlijks te horen in verschillende kerken in Driebergen voor de monumentendagen. In de zomer van 2021 was ze ook te zien in Amsterdam in de musical Little Shop of Horrors door de Engelstalige musical theater vereniging Happily Ever After. Ze is naast zangeres ook een ontwikkelende performer. Ze speelt gitaar en basgitaar, heeft dansles gedaan in ballet, jazz en tap en ook een vooropleiding in acteren aan de Toneelmeester in Amsterdam. Momenteel doet ze een bachelor in World Performance aan de toneelschool East 15 in Engeland.
Instagram: @mukti_murton 


Amerentia van der Kooij (altviool) studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Den Haag. Tussentijds studeerde zij aan de School for Music and Drama in Londen. Zij speelde in het Orkest van het Oosten, het Radio Symfonie Orkest en het Rotterdams Kamer Orkest. Van 2011 tot 2017 woonde en werkte zij in Melbourne. Daar gaf zij leiding aan de strijkersafdeling van de Melbourne Girls School. Amerentia is een actief kamermusicus, zij maakt onder meer deel uit van het Geyn Consort en strijkkwartet OttoMani.

Wilt u het Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug steunen met een donatie zodat wij het muziekfestival kunnen blijven organiseren?

Dat kan eenvoudig via de pagina Donaties.

Heel hartelijk bedankt!