Programma Andrieskerk

10 september 2022
Aanvang: 20.30 uur

Op weg naar de romantiek

De Romantiek in de muziek begint bij Beethoven, daarom start dit concert met zijn Sonate voor viool en piano. Schubert wordt alom beschouwd als artistiek genie dat in staat was zijn diepste gevoelens hoorbaar te maken. In zijn onbekende maar zeer gevoelige Grazer Fantasie voor piano is dat goed te horen. Tot slot eindigt deze verkenning naar de Romantiek met het kwartet voor piano, viool, klarinet en cello van Walter Rabl, waarin de uitdrukkingsmogelijkheden van alle instrumenten ten volle worden benut.

Geheel in stijl van het Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug spelen de gevestigde musici Annoesjka Cabo (viool), Bas Verheijden (piano) en Guus Fabius (cello) uit onze gemeente samen met het opkomende talent Gijs Linn (klarinet) uit de regio.

L. van Beethoven (1770 – 1827)

Sonate voor viool en piano in D, op. 12 nr. 1

– Allegro con brio

– Tema con Variazioni: Andante con moto

– Rondo: Allegro

 

F. Schubert (1797 – 1828)

Grazer Fantasie in C D. 605 voor piano solo

 

W. Rabl (1873 – 1940)

Kwartet voor piano, klarinet, viool en cello

– Allegro moderato

– Adagio molto – Un poco più lento – Allegro vivace – Adagio molto e cantabile – Andante ma non troppo – Lento grandioso

– Andantino un poco mosso

– Allegro con brio

 

Annoesjka Cabo (viool) speelde 15 jaar in de Omroeporkesten en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Zij was tot 2015 violiste van het Duo Sans Souci en gaf met dit duo meer dan 400 concerten in binnen- en buitenland. Zij speelt in diverse kamermuziekformaties zoals het Gheyn Consort en het strijkkwartet OttoMani. Annoesjka heeft haar eigen vioolschool in Leusden. Zij organiseert regelmatig muziekweken voor kinderen  van 11 tot 18 jaar en voor volwassenen. Annoesjka is initiatiefnemer en mede-organisator van het Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug, dat plaatsvindt tijdens de Open Monumenten Dagen. Voor meer informatie: www.annoesjkacabo.com

Bas Verheijden (piano) vestigde zijn naam door in 2000 op 13 dagen op rij Rachmaninovs 3e Pianoconcert uit te voeren met het NSO o.l.v. Roland Kieft. In 1997 won Bas Verheijden de 2e prijs en Persprijs op het Internationale Pianoconcours Scheveningen. In 1999 behaalde hij met onderscheiding bij Jan Wijn zijn Master of Music, waarna hij als eerste Nederlander ooit werd aangenomen aan de Accademia Pianistica incontri in Imola. In 2001 werd Verheijden uitgenodigd om een week lang masterclasses te volgen bij Maria João Pires. De AVRO maakte hiervan een documentaire. In 1998 won Verheijden met Niek van Oosterum (op twee piano´s) de voorloper van Dutch Classical Talent. Bas Verheijden nam diverse cd’s op die zonder uitzondering zeer lovend zijn ontvangen. Zo werd zijn recente cd MOZART OPERA for PIANO met eigen arrangementen van Mozart opera´s geroemd in PIANIST (nov ’21). Verheijden is artistiek leider van de succesvolle kamermuziekserie MAESTROSvanDICHTBIJ in Driebergen. Meer info: www.basverheijden.com

Guus Fabius (cello)  ontdekte  zijn liefde voor kamermuziek al vroeg in het samenspel met eigengemaakte bamboefluiten. Hij ontving jarenlang cellolessen van de enthousiaste leraar Dries Munnik en speelde in het Jeugd Kamerorkest Leiden. Op de conservatoria studeerde hij bij Ben de Ligt in Groningen, Jean Decroos in Amsterdam en sloot zijn studie af bij Dmitri Ferschtmann in Utrecht. Guus speelde in het Nederlands Studenten Kamerorkest (NESKO) en het Nationaal Jeugdorkest (NJO) en enkele beroepsorkesten, maar speelt vooral in kleinere bezettingen, van solo tot klein orkest, neemt deel aan het Cugnon-project van Chris Duindam, begeleidt euritmie-voorstellingen en speelt in de strijkkwartetten, “Alauda” en “OttoMani”. Guus speelt op een cello gebouwd door David Collins in 1997, gemaakt naar het model van Stradivarius genaamd “Servais”, die iets groter is dan de standaard.

Gijs Linn (klarinet, 19 jaar) is na het behalen van zijn VWO diploma in 2021 gestart aan de vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam bij hoofdvakdocent Bart de Kater. Gijs heeft diverse prijzen behaald, waaronder de publieksprijs regio Zuid-1 van het Prinses Christina Concours in 2021 en de derde prijs bij het Tristan Keuris kamermuziek concours Amersfoort. Als solist was hij in het seizoen 2021-2022 te horen in het dubbelconcert van Max Bruch met het AJO. Gijs is eerste klarinettist van het Amersfoorts Jeugd Orkest en van het UvA orkest Jan Pieterszoon Sweelinck. Hij heeft veel kamermuziekervaring opgedaan bij zomercursussen in Woudschoten. Van 2014 tot 2017 was hij lid van het Nationaal Jongenskoor.

Wilt u het Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug steunen met een donatie zodat wij het muziekfestival kunnen blijven organiseren?

Dat kan eenvoudig via de pagina Donaties.

Heel hartelijk bedankt!